Econnect
Ontwikkeld door EConnect

Geschikt voor KING Versies
Ontwikkelaar
Terug naar applicaties overzicht
Over de applicatie
Tarieven

eConnect maakt e-facturatie mogelijk in iMUIS en iMUIS Online. eConnect is hét platform voor een veilige elektronische uitwisseling van financiële documenten. Alle soorten facturen komen via eConnect automatisch in de administratie, van échte elektronische factuur tot pdf-factuur. eConnect meldt je aan in het e-facturatienetwerk van Peppol en zorgt dat je bereikbaar bent voor alle aangesloten organisaties.

Peppol is een internationale open infrastructuur voor digitaal zakendoen, ontwikkeld op initiatief van de Europese Commissie. Met Peppol kunnen bedrijven, overheden en andere soorten organisaties op een veilige, betrouwbare, efficiënte en laagdrempelige manier zakelijke gegevens digitaal uitwisselen, bijvoorbeeld facturen, orders of tijdkaarten. Peppol maakt het mogelijk dit soort gegevens via een beveiligde verbinding rechtstreeks van de ene naar de andere administratie te sturen, waar zij direct verwerkt kunnen worden.


Een account aanmaken op het e-facturatie platform van eConnect
Via eConnect kun je je eenvoudig aanmelden. Via het platform ontvang je een organisatie-id, app-sleutel en consumentgeheim. In iMUIS Online *) kun je deze gegevens in het programma eConnect vastleggen.

 

Inkoopfacturen ontvangen
E-facturatie is meer dan een pdf-factuur versturen per e-mail. Échte elektronische facturatie is het op een veilige manier rechtstreeks uitwisselen van facturen tussen administraties in softwarepakketten. Hierbij wordt een UBL-bestand meegestuurd, welke via het beveiligde Peppol netwerk verzonden en ontvangen wordt. Met één druk op de knop worden alle inkomende facturen automatisch en veilig in je iMUIS Online administratie ingelezen. Deze facturen staan vervolgens voor je klaar in het programma UBL Cloud verwerken. Handelingen als printen, scannen en handmatig boeken zijn hierdoor verleden tijd. Dit voorkomt onnodige invoerfouten en bespaart veel tijd en kosten!

 

Verkoopfacturen versturen
Wil je ook je verkoopfacturen via het platform van eConnect versturen dan kan dat natuurlijk ook. Doordat eConnect geïntegreerd is in iMUIS Online Spitsfactuur wordt op basis van het KvK-nummer automatisch een klant-id aangemaakt. In plaatst van direct de factuur naar je klant te e-mailen worden deze verkoopfacturen via eConnect verzonden. Het is natuurlijk ook mogelijk om je verkoopfacturen die je opstelt in het programma iMUIS Online Verkoop via eConnect te versturen.

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙