KING Connections | Koppeling Bol.com en King ERP
Koppeling met Bol.com - Adjust-IT
Ontwikkeld door Adjust-IT

Geschikt voor KING Versies
Ontwikkelaar
info@adjust-it.nl
Terug naar applicaties overzicht
Over de applicatie
Tarieven

Koppeling met Bol.com - Adjust-IT


Koppel KING ERP snel en eenvoudig aan je Bol.com marketplace account

De online marketplace van Bol.com is een platform waarin meerdere ondernemers producten of diensten aanbieden. Maar hoe zorg je er nu voor dat bestellingen automatisch worden verwerkt als order in je KING ERP-pakket? Dit kan eenvoudig door de Bol.com koppeling te activeren welke is ontwikkeld door onze partner Adjust-IT.


Verwerken van bestellingen

Producten die je wilt verkopen via de marketplace dienen zowel aanwezig te zijn binnen Bol.com als KING. Alle producten die worden verkocht via Bol.com hebben een EAN-nummer. Zodra de klant een bestelling plaatst worden de orderregels in KING aangemaakt op basis van de herkende EAN-nummers.


Automatisch aanmaken van klantgegevens

De koppeling controleert of de klant reeds eerder een bestelling heeft geplaatst. Indien er een ander adres is opgegeven, dan wordt er automatisch een extra verzendadres aangemaakt. Is het een nieuwe klant? Dan zorgt de koppeling ervoor dat er automatisch een nieuwe debiteur voor je wordt aangemaakt. Hierbij wordt rekening gehouden met standaard instellingen zoals de debiteurengroep, vertegenwoordiger betalingsconditie, leveringsconditie, aanmaningstype en BTW-codes. Deze gegevens kun je van te voren vastleggen bij het in gebruik nemen van de koppeling.


Terugkoppeling naar Bol.com

De order die binnenkomt in je KING ERP kun je op gebruikelijke wijze verwerken. Zodra de producten zijn verzonden naar de klant wordt via de koppeling de orderstatus doorgegeven aan Bol.com. De klant krijgt doorgaans per e-mail bericht dat de bestelde artikelen zijn meegeven aan de vervoerder / bezorgdienst. Dit is afhankelijk van de gekozen verzendmethode zoals bijvoorbeeld TNT Post of DHL. De klant kan via een Track en Trace nummer de details over de bestelling volgen. Door naast de Bol.com koppeling de vervoerders koppeling van Adjust-IT in te zetten kun je eenvoudig één of meerdere vervoerders koppelen aan je KING administratie. Op geautomatiseerde wijze worden zendingen aangemeld bij vervoerders zoals POSTNL, DHL Parcel, DPD en Packs. Neem contact op met Adjust-IT voor meer informatie.
 

 


Tarieven

Om gebruik te kunnen maken van de koppeling dien je minimaal te werken met KING Handel, KING Handel Pro of KING Entrprise. De koppeling kun je rechtstreeks bestellen bij onze partner Adjust-IT. Indien KING is aangeschaft via één van onze dealers neem dan contact op met jouw KING dealer. 
  • Eenmalige kosten (installatie en configuratie): €299,-.
  • Abonnement: € 19,95 per maand*.

* Het abonnement voor de koppeling wordt via een automatisch incasso door Adjust-IT in rekening gebracht. Bij akkoord van de offerte wordt 50% vooraf in rekening gebracht en 50% bij livegang.
 


Consultancy

Om de koppeling in gebruik te nemen kun je een consult bij jouw KING dealer aanvragen. Maak je gebruik van KING zonder tussenkomt van een dealer dan kun je desgewenst een consult aanvragen bij Adjust-IT. Het aantal te verwachten consultancy-uren is twee.

Support

De koppeling is ontwikkeld door Adjust-IT. Daarom adviseren wij je bij vragen contact op te nemen met Adjust-IT. Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.
 

Veel gestelde vragen

Welke producten van KING heb ik minimaal nodig om met de koppeling te werken?
  • KING Handel, Handel Pro of Enterprice
  • KING webservices (incl. ODBC-koppeling €95,-)
Kan ik ook deelleveringen verwerken?
Binnen de koppeling zijn deelleveringen niet toegestaan.
 
Hoe kan ik een EAN-nummer aanvragen?
Via de website GS1.nl.
 
Worden artikelen automatisch gesynchroniseerd?

Nee artikelen worden door de koppeling niet automatisch tussen KING ERP en Bol.com gesynchroniseerd. De koppeling herkent artikelen op basis van het EAN-nummer zodat bestellingen automatisch tot order in KING ERP verwerkt kunnen worden.


 

KING Connections | Koppeling Bol.com en King ERP
An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙