Magento koppeling
Ontwikkeld door Combidesk

Geschikt voor KING Versies
Ontwikkelaar
support@combidesk.nl
Demo
Terug naar applicaties overzicht
Over de applicatie
Tarieven

Magento koppeling

Magento 2 koppeling - Combidesk

Het runnen van een webshop is niet eenvoudig. Denk aan het verzenden van de producten en het inzetten van marketing om je webshop onder de aandacht te brengen. Maar er komt ook heel wat administratie bij kijken. Hoe handig zou het zijn als je je Magento webshop kunt koppelen aan je boekhouding? Onze partner Combidesk biedt je de mogelijkheid om automatisch een koppeling te maken tussen je Magento2 webshop en KING Finance.

Met de koppeling tussen KING Finance en Magento2, worden gegevens automatisch gesynchroniseerd. Alle mutaties in je webshop worden onmiddellijk verwerkt in je boekhouding, zoals artikelen, debiteuren, actuele voorraad en verkooporders. Bestellingen die in de webshop worden gedaan, worden binnen KING Finance gefactureerd. Deze hoef je dus niet meer handmatig in KING Finance in te geven. Naast de gegevens van de order, worden ook de klantgegevens direct overgenomen. In KING Finance geef je per product aan of deze gesynchroniseerd moet worden met de webshop. Dat scheelt enorm veel tijd!

Voordelen

 • Actuele gegevens in zowel KING Finance als in Magento 2 Tijdbesparend
 • Minder handwerk dus minder foutgevoeligheid
 • Online service & support
 • Volledig cloudbased

Hoe werkt de koppeling?

Je kunt je Magento webwinkel koppelen aan één KING Finance administratie. Bij de start van de koppeling kun je een keuze maken om automatisch verkooporders aan te maken of dat je alleen de omzet wilt boeken als verkoopjournaalpost.

 

Keuze 1. Bestelling als journaalpost verwerken
Zodra de bestelling via je Magento webshop is geplaatst wordt er automatisch een debiteur (klant) aangemaakt en een verkoopjournaalpost geboekt in je KING Finance administratie. Het is puur een financiële vastlegging in je administratie.

 

Keuze 2: Bestelling als verkooporder verwerken
Plaatst een klant een bestelling dan wordt deze bestelling automatisch aangemaakt in het verkooporder programma van KING Finance (module Verkoop).

Betalingsconditie
Voor het verwerken van verkooporders vanuit Magento dienen voor de in Magento aanwezige betaalmethodes betalingscondities in KING Finance te worden aangemaakt. De Magento ID van deze betaalmethodes dienen als zoeksleutel van de betalingsconditie in KING Finance. Heeft een klant gebruik gemaakt van de betalingsconditie iDEAL? Dan zal in iMUIS Online in de tabel Betalingsconditie  de “Betalingscode” contant worden gebruikt.

 [Login in iMUIS Online] ➔ [Menu Verkoop] ➔ [Tabellen / Stamgegevens] ➔ [Betalingsconditie]

Ordersoort
Om je webshopbestellingen te verwerken als verkooporder in KING Finance dien je een specifieke ordersoort in KING Finance voor Magento webbestellingen aan te maken. Dit doe je via:

[Login in KING Finance ➔ [Menu Verkoop] ➔ [Tabellen / Stamgegevens] ➔ [Ordersoort]

In een ordersoort worden voorkeursinstellingen aangeven, die voorgesteld worden bij het (automatisch) invoeren van orders. Je kunt hierbij denken aan de verzendwijze, de betalingsconditie en de leveringsconditie. Door een voorkeursbetalingsconditie te koppelen weet de klant op welke wijze de factuur voldaan moet worden (bijvoorbeeld: op rekening, per automatische incasso, iDEAL, creditcard).

Voorbeeld bestellingen direct afgerekend en betaald
Zijn de bestellingen in je webshop direct afgerekend en betaald? Dan kun je een betalingsconditie aanmaken met de betalingscode “Contant”. Bij het factureren van een order in iMUIS Online, waarbij de debiteur/order geen eigen betalingsconditie heeft, wordt deze direct als betaald geboekt in het opgegeven dagboek. De vaste tegenrekening van dit dagboek geeft aan welk saldo er bij de payment provider openstaat. Zodra je in KING Finance de bankdagafschriften inleest, dient bij de ontvangst van de betalingen het saldo op de tegenrekening te worden tegengeboekt (tip: maak hiervoor een herkenningscode in KING Finance Bankieren aan). Als je gebruik maakt van meerdere magazijnen, dan kun je in een ordersoort het magazijn opgeven dat als voorkeursmagazijn wordt gebruikt. Tevens zal bij het exporteren van de artikelinformatie de voorraad van dit magazijn worden geëxporteerd.

Debiteuren
Nadat er een bestelling in je Magento webshop is geplaatst wordt deze in KING Finance verwerkt. Hierbij wordt meteen een debiteur aangemaakt.  Bij het importeren van bestellingen als verkooporder zal de verkoper aan de nieuwe debiteur of order worden gekoppeld. Als een debiteur reeds bestaat en er is al een verkoper gekoppeld dan wordt deze alleen voor de verkooporder gebruikt.

Voorraad
Via de Combidesk koppeling kun je voorraad aantallen uit KING Finance in de webshop activeren.

Artikelen en artikelgroepen
De omschrijving (OMSCHR) van de artikelgroep in iMUIS Online wordt de categorie binnen een Magento webshop.

Per artikel kun je de volgende onderdelen vastleggen en aan een artikelgroep koppelen:

 • nummer;
 • prijs;
 • omschrijving;
 • btw soort (geen, verlegd, laag of hoog btw-tarief);
 • voorraadregistratie;
 • artikelafbeelding.
 • In een artikelgroep kun je grootboekrekeningen koppelen. Op het moment dat de order als factuur in iMUIS Online is verwerkt wordt er automatisch een verkoopjournaalpost geboekt.

Toelichting artikel synchronisatie

Veld Magento 2 Veld iMUIS Online
Product name Omschrijving
SKU Artikelnummer
Color Vrij veld 10
Article Number Artikel
EAN EAN nummer
Lenght Lengte
With Breedte
Height Hoogte
Material Vrij veld 9
Price Verkoopprijs (excl. Of inclusief / instelling Combidesk)
Weight Gewicht

 

Advanced inventory
Magento2 Voorraad & Aantal velden moeten gevuld worden met iMUIS (Online) Artikel velden.
 

Veld Magento 2 Veld iMUIS Online
Quantity Vrij voor verkoop
Minimum Qty Allowed in Shopping Cart Voorstel verkoopaantal
Enable Qty increments Moet op YES staan in Magento2
Qty increments Voorstel verkoopaantal

Content
Magento2 content velden moeten gevuld worden met iMUIS (Online) Artikel velden

Veld Magento2 Veld iMUIS Online
Description Moet leeg blijven in Magento
Short description Omschrijving + Externe opmerking

Images and video
Magento2 image velden moeten gevuld worden met iMUIS (Online) Artikel velden.

Het activeren van de koppeling

Ga naar de MUIS Apps in KING Finance en vind Magento via Combidesk in de categorie “Webshop” of via de zoekfunctie. De koppeling voor Magento 2 is ontwikkeld door Combidesk.  Daarom adviseren wij je bij vragen contact met hen op te nemen. Uiteraard kun je voor overige technische ondersteuning contact opnemen met onze deskundige supportmedewerkers.

Toelichting: Combidesk biedt een standaard Magento koppeling aan. Het is niet mogelijk deze koppeling op maat aan te passen. Het is wel mogelijk om een koppeling op maat te laten ontwikkelen door een externe partij zoals je webdesigner. Voor meer informatie verwijzen wij je graag naar: apps.imuisonline.com.

 

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙