EDI koppeling met Rozis
Ontwikkeld door Rozis B.V.

Geschikt voor KING Versies
Ontwikkelaar
sales@rozis.nl
Terug naar applicaties overzicht
Over de applicatie
Tarieven

EDI koppeling met Rozis

Een complete en geïntegreerde oplossing voor EDI-berichtenverkeer met King Business Software. De koppeling zorgt voor de vertaling van de in- en uitgaande XML-berichten van en naar Edifact, en ook voor het verzenden en ontvangen van de berichten. U kunt orders ontvangen, en orderbevestigingen, pakbonnen en facturen versturen. Uitgewisselde gegevens kunnen per branche en partner ingeregeld worden.

EDI (Electronic Data Interchange) is een standaardformaat waarmee bedrijven bestellingen en facturen kunnen uitwisselen. EDI is een van de eerste vormen van data-uitwisseling maar wordt nog steeds veel gebruikt, vooral door grotere handelsondernemingen.

De daadwerkelijke uitwisseling van gegevens wordt verzorgd door een koppelingstool van SPFI, Rozis, TIE Kinetix, Centric, Transus of een andere leverancier. Deze koppelingstool maakt gebruik van de export- en importfuncties van King.

De koppeling werkt als volgt: met de koppelingstool haal je de order van de klant op als bestand in XML-formaat. Dit bestand kun je vervolgens inlezen en verwerken in King. De bijbehorende factuur en pakbon worden door King geëxporteerd naar een bestand in XML-formaat. Met de koppelingstool verstuur je die bestanden weer door naar de klant. Per debiteur en per document kan worden bijgehouden of deze gebruik maakt van de EDI-koppeling of niet. Via EAN-codes kunnen de artikelen en adressen (debiteuren) in King uniek worden geïdentificeerd.

Met de EDI-koppeling kun je niet alleen bestellingen van je klant verwerken, je kunt ook je eigen bestelling plaatsen bij de leverancier. In dat geval wordt de bestelbrief geëxporteerd naar de koppelingstool en als EDI-bestand verstuurd. Zo communiceer je dus zowel aan de inkoop- als verkoopkant via EDI.

Voor de optie EDI-koppeling heb je de optie XML-koppeling orders nodig, zodat je de orders van je klanten in kunt lezen in King.
Een interessante uitbreiding vormt de optie Inkoopcombinaties. Hiermee kan bijvoorbeeld een bouwmarkt de order plaatsen, terwijl de factuur naar het hoofdkantoor gaat en de goederen naar een distributiecentrum.
Met de optie King Jobs is het mogelijk om het inlezen van de orders automatisch te laten verlopen.

INTEGRATIE
Rozis heeft een complete en geïntegreerde oplossing voor EDI-berichtenverkeer met King Business Software. De EDI-software zorgt voor de vertaling van de in- en uitgaande XML-berichten van en naar Edifact, en ook voor het verzenden en ontvangen van de berichten zelf.

SOFTWARE
De EDI-software bestaat uit het EDI-communicatiepakket Ediswitch, én de EDI-applicatiekoppeling met King Business Software, waarmee de im- en export van berichten gerealiseerd wordt. Rozis kent vele grote en kleine ondernemingen als gebruiker van haar EDI-software. Tevens heeft zij ruime ervaring in het ontwikkelen van applicatiekoppelingen met uiteenlopende ERP-softwaresystemen.

BERICHTTYPEN
Via de EDI-koppeling kunt u de volgende berichttypen verzenden en/of ontvangen:

⦁ Inkomende orders
⦁ Uitgaande orderbevestigingen
⦁ Uitgaande pakbonnen
⦁ Uitgaande facturen

FUNCTIES
Standaardfuncties zoals het genereren van een afstemmingsoverzicht worden eveneens ondersteund. Met de Windows Afstemmingsoverzicht Maker (W.A.M.) bent u in staat afstemmingsoverzichten als .doc aan te maken waarbij u gebruik maakt van het bijgeleverde sjabloondocument, om op eenvoudige wijze uw briefpapiergegevens en logo in het document te plaatsen.

Het aanbieden van XML-orderrespons-, pakbon-, en factuurberichten kan in een zelf te bepalen directory plaatsvinden. Wildcards maken het mogelijk meerdere berichten van één soort aan te bieden en die op een door u te bepalen tijdstip gelijktijdig te verzenden, waarbij de berichten van dezelfde soort naar eenzelfde geadresseerde, automatisch in één fysiek bestand geplaatst en verzonden worden.

BRANCHES EN PARTNERS
De EDI-koppeling is in alle branches te gebruiken, en ondersteunt tevens de speciale invoeringsconventies van de Levenmiddelenbranche en de Doe-Het-Zelf-branche. Ze is dus bij uitstek geschikt voor gebruikers van King Business Software in deze branches, of in branches die deze invoeringsconventies toepassen. Ook is het op eenvoudige wijze mogelijk voor een partner een afwijkend type bericht te genereren, bijvoorbeeld als de partner voorschrijft bepaalde segmenten juist wel of juist niet te gebruiken. Denk hierbij aan de Duitse en Belgische markt.

GEGEVENSUITWISSELING
Bij de verschillende soorten EDI-berichten kunnen verschillende soorten gegevens uitgewisseld worden. Hieronder ziet u de meest gebruikte. Eventueel kunnen andere soorten gegevens door Rozis op aanvraag worden ingebouwd. Oplossingen voor lastdragers en statiegeld zijn optioneel. Met de extra module Rozis Adres Manager (RAM) kunt u alle EDIFACT-adrestypen in uw EDI-berichten kunt gebruiken.

ORDERS
Ordernummer en -datum
Koperadres
Haaladres
Eindbestemming
Afleverdatum
Afleveradres
Factuuradres
Regelnummer
Artikelcode
Besteld aantal

PAKBONNEN
Pakbonnummer
Koperadres
Haaladres
Eindbestemming
Afleverdatum
Afleveradres
Ordernummer afnemer
Artikelcode
Geleverd aantal

FACTUREN
Factuurnummer
Afleveradres
Haaladres
Eindbestemming
Factuuradres
Ordernummer en -datum
Koperadres
Artikelcode
Gefactureerd aantal
Prijs
BTW

 

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded. Reload 🗙